неделя, 26 април 2015 г.

“Първите неща” със Самуел Франсис от Силистра

Лукойл Академик се е устремил към върха в НБЛ след като навъртя 22 победи през редовния сезон. BBALL.BG Ви представя една от големите надежди на “студентите” в битката за шампионската титла. Днес е петък и наш гост в рубриката ни “Първите неща” е Самуел Франсис.
Той е млад, уверен и работи упорито, за да си заслужи всяка минута на паркета от треньорите в Правец. Обичта към играта дължи на вуйчо си Сергей, който още от малък го кара да разбере, че баскетболът освен възможност за развитие, е забавление и професия. По неговия път уверено върви и по-малкият му брат Анди, който е част от ЦСКА. Дотук толкова, ред е на Самуел!
“BBALL Първите неща” със Самуел Франсис:
1. Първият спомен от детството…
- Игрите навън с приятели от квартала. Прибирахме само да хапнем. Силистра forever (б.а. завинаги).
2. Първата дума…
- “Баба”.
3. Първата пакост…
- Не помня. Бях крoтко дете.
4. Първата оценка в училище…
- Шестица.
5. Първата любима песен…
- “Window Shopper” на 50 Cent.
6. Първият кош…
- В залата в Силистра.
7. Първият чифт кецове…
- Не помня първия, но помня един чифт, който вуйчо ми изпрати от САЩ. Това бяха едни от първите ми маратонки. Отдавна не се произвеждат такива.
8. Първият идол…
- Алън Айверсън.
9. Първият любим отбор…
- Когато става въпрос за футбол – Манчестър Юнайтед, a в баскетбола – Лукойл Академик.
10. Първият покорен връх…
- Когато приех офертата на Саут Дакота Стейт да играя колежански баскетбол в първа дивизия на NCAA. Това бе сбъдната мечта.
И още за Самуел Франсис: Роден е на 11 януари 1992 г. в Силистра. Висок е 192 см. Прави първите си стъпки в играта с оранжевата топка в родния си град под зоркия поглед на Светла Тодорова. 16-годишен Йордан Колев го привлича в редиците на Лукойл Академик, а последните си два сезона в България пътува и тренира и с мъжкия отбор на “студентите”. През следващите три години продължава образованието и развитието си отвъд океана – в Саут Дакота Стейт и Сейнт Джоузефс Колидж в Индиана, за да се завърне в Правец преди през 2014 г. 
Към индивидуалните си постижения поставя високо наградата за топреализатор на републиканско първенство за юноши до 18 г. през 2010 г. и за най-добър гард. Следващата му цел е шампионската титла с Лукойл Академик през настоящия сезон.
През 2014/2015 Франсис записва средно по 5.8 точки, 1.2 борби и 0.7 асистенции в общо 18 мача на вицешампионите. Самуел отбелязва 18 точки при победата над Черноморец със 101:52, 12 при успеха над Спартак Плевен със 110:56 и 13 точки при триумфа над бургазлии със 106:70. 
http://bball.bg/
Снимки: LAP.BG

Няма коментари:

Публикуване на коментар