сряда, 29 април 2015 г.

Третокласници от Силистра поискаха знаме на най-високото място на хълма над града


            С 24 гласа „За“ учениците от 1-а клас на ОУ“Отец Паисий“ от гр. Силистра приеха днес в Общински съвет внесеното от Дария Нотева предложение на класа за поставяне на националния трибагреник на телевизионната кула, която е най-високата точка в града и се намира в местността „Меджиди табия“ 

       Прага на институцията прекрачиха днес за пръв път първокласниците под ръководството на класния си ръководител г-жа Галина Димитрова. Учениците, техните учители и родители са се обединили и внасят предложение до председателя на Общинския съвет д-р Мария Димитрова: "Да се издигне високо флагът на Републиката в местността „Меджиди табия“ край Силистра".
      В мотивите на предложението се казва: "Защото сме българи и България е нашата прекрасна Родина.“ По време на обсъждането на внесеното предложение мнение изказаха Мила, Сеслав, Дария, Ивет, Любомир. Д-р Мария Димитрова, която е кръстница на класа и домакин на срещата, обясни функциите на Общинския съвет и неговите отговорности пред обществото и начина, по който той работи.
       Учениците под нейно ръководство проведоха няколко предварителни гласувания, обсъждане по същество и приемане на предложението чрез вот- демократичния подход на обществото ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар