петък, 17 април 2015 г.

Концерт, посветен на Деня на победата


С усилията на гражданските организации, на самодейците от няколко общини от област Силистра, както и със съдействието на община Силистра – дирекция „Хуманитарни дейности“, предстои да се проведе едно от най-големите мероприятия в региона, посветени на 70-годишнината от края на Втората световна война и от 9 май – Ден на победата и Ден на Европа, съобщиха от НД „Русофили“. То се вписва в националната програма, реализирана в цялата страна.

Формата на провеждане на проявата е концерт, насрочен за 22 април 2015 г. от 17,30 ч. в салона на община Силистра. В концерта ще участват състави от три общини: Силистра, Тутракан и Дулово. Предвидена е изява на читалищни състави, на групи към ОДК, на частни студийни формации и на индивидуални изпълнители.
 От Силистра това са вокалните групи „Ретро“ и „Чар“, както и камерна формация към смесен хор „Седянка“, още – представители на детските групи „Бяло, зелено червено“, „До Ре Ми“ и „Мегатон“. Провелият наскоро благотворителен концерт с известни руски песни Георги Стойков също смята да предложи няколко от своите „хитове“. От региона участие са заявили изпълнители от ОДК – Тутракан, както и от Дулово – група „Приятели на музиката“.
В концерта ще звучат едни от най-популярните песни през последните сто и повече години:маршови като "Прощание славянки" и "Ден на победата", "Земля в илюминаторе", "Калина красная", "Смуглянка", "Синий платочек" и мн. други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар