петък, 23 октомври 2015 г.

Семейство от Манчестър презентира града пред студенти в Силистра

Назаем от Фейсбук - профила на Diana Zhelezova

На 22.10. 2015 г. във Филиал Силистра на Русенски университет "Ангел Кънчев" гостува английското семейство Джон и Джоан Итън, от Манчестър , понастоящем установили се да живеят в село Сребърна.
Пред повече от петдесет студенти, преподаватели и администратори те изнесоха своята интерактивна лекция за историята, географията, спорта и културата на Манчестър. Разбира се имаше и лингвистична секция, в която те представиха в множество забавни примери особеностите на техния диалект.
Освен "английския" чай, сладките и соленките, осигурени от ръководството на Филиала, лекцията беше допълнително овкусена и от специално подготвените за случая chockolate cornflake cookies от г-жа Итън.
Нашите гости изразиха желание и готовност да присъстват по-активно в часовете по странознание на английски език и да подпомогнат студентите при подготовката на уроците по английски език по време на стажантската практика.
Ние, от своя страна, ще подкрепим с методически ресурс идеята на семейството да организират безплатна занималня по английски език за децата от Сребърна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар