вторник, 6 октомври 2015 г.

В Силистра бе създаден Областен консултативен съвет по животновъдство

6/10/2015

      В Областна администрация Силистра със съдействието на областния управител Стоян Бонев бе проведена първа по рода си учредителна среща на представители на различни сфери от животновъдството, за да бъде създаден Областен консултативен съвет по животновъдство. Тя бе организирана от Областна дирекция „Земеделие“, представена на срещата от Румяна Жекова, главен директор на главна дирекция „Аграрно развитие“.
         Целите и дейностите пред аудиторията представи Васил Събев от регионалния офис на Съвети в земеделието. Консултативният център ще осъществява контактите между животновъдите и техните партньори – производители и институции.
         Избрано бе ръководство в състав: Стефан Присадашки – животновъд в сферата на отглеждането на крави, както и млекопроизводител; Шабан Айналъ – отглежда овце – община Дулово; Съботин Върбанов – птицевъдство – община Силистра; Теодор Костов – пчеларство – община Ситово; Октай Наим – млечно говедовъдство – община Главиница; Стефан Николов – свиневъдство – община Силистра; Николай Чернев – Областна дирекция „Земеделие“ Силистра – определен за секретар на ръководството.
         Първото заседание на ръководството на Съвета ще е на 13 октомври след насрочената за 15 ч. в комплекс „Данубе“ публична среща на животновъди и селскостопански производители с д-р Евгени Макавеев – главен секретар на Българска агенция по безопасност на храните.
       На нея ръководството на Областния консултативен център по животновъдство за област Силистра ще избере председател и заместник председател. Впоследствие председателят на Съвета ще бъде предложен за член на Националния консултативен съвет по животновъдство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар