вторник, 20 октомври 2015 г.

Посланикът на Южна Корея на среща с бизнеса в Силистра


На 22 октомври  от 14 часа  в зала  „Истър“ на х-л „Дръстър“ в Силистра Силистренската търговско-промишлена палата   провежда среща с посланика на Република Корея Негово Превъзходителство  Шин Менг-хо, съобщиха от офиса на палатата с председател инж. Марин Тодоров. В нея ще участват представители на бизнеса от област Силистра, за да сподели пред тях възможностите за сътрудничество, които може да Ви предложи страната, на която е представител.
 След презентацията си дипломатът от една от най-развитите източни страни ще разговаря с всеки, проявил интерес към Република Корея и към нейните възможности за туризъм, инвестиции и бизнес в духа на трудните времена на криза, когато сътрудничеството между хората от бизнеса е една възможност да се подобрят социалният живот и жизненият стандарт на населението, а също така и световният мир.
  Република Корея е държава в Източна Азия, заемаща южната половина на Корейския полуостров. На север граничи с Корейската Народнодемократична Република Корея (КНДР), а по море е заобиколена от Китайската народна република на запад и север, с Япония на изток и с Тайван на юг. Тя е президентска република, образувана през 1948 г. като бивша американска окупирана зона на Корейския полуостров и след като придобива независимост от Япония.
         Територията ѝ е предимно планинска, а общата ѝ площ е 99 392 квадратни километра. Населението на Република Корея е близо 50 милиона души, от които над 10 милиона живеят в столицата Сеул (25.6 милиона в Сеул и неговото окръжение). Официалният език е корейски, а валутата уон (KRW).

       Южна Корея е развита страна с много висок стандарт на живот и е четвъртата най-силна икономика в  Азия и 12-та в световен мащаб. Икономическата мощ на страната се корени в развитието на образованието и високите технологии, в износа на електроника, автомобили, кораби, машини, роботи и др. Страната е част от организациите СТО, ОИСР и Г-20.

Няма коментари:

Публикуване на коментар