четвъртък, 29 октомври 2015 г.

В силистренско училище стартира инициативата "Танцувай с мен"

       В силистренското ОУ "Отец Паисий" стартира  инициативата "Танцувай с мен", наречена кой знае защо на английски Dance with me”, като че ли всички деца са англоговорящи. Началото е на 30 октомври и е в списъка от събития в програмата за честване на 154-ата година от основаването на най-старото училище в Крайдунавска Добруджа. Същинският старт, т.е. откриването е с "танцова работилница", пак представена с английското "dance workshop“, в която ще има демонстрации на зумба, латино и...покрай тях -  народни танци. 
        Уроците ще се водят от инструкторите Нели Йорданова, Пламен Славови и Албена Караколева. В поканата до медиите се казва: "Всички ученици и учители ще танцуват и ще се забавляват в двора на училището. Така, от този празничен ден поставяме началото на инициативата, по време на която в един ден от седмицата - петък, по време на голямото междучасие ще се провежда организирано танцуване под музикален съпровод, избран от учениците. През този ден облеклото, т.е. както пак е написано "дрес-кодът" в училище ще бъде без условности - свободен (ох, пак тези чуждици - free”). Ученическата униформа ще бъде заменена с дрехи и аксесоари в определен цвят, който ще бъде елемент от облеклото на всички ученици. Това е тяхното желание." Според ръководството на училището: "А най-хубаво е, когато желанията на учениците, учителите и ръководството за иновации, разнообразие и забавление по време на учебния процес, съвпадат!" 
           Празникът на паисиевци ще завърши с волейболна среща „учители – ученици“ с участието на директора, пом.-директорите, учители и най-изявените в спорта ученици. Срещата цели празнично настроение и сплотеност на цялата училищна общност.
           Празникът на ОУ "Отец Паисий" ще започне днес от 18 ч. в салона на ДТ с празничен концерт на извънкласните клубове и с награждаване на отличените творби в традиционния общински литературен конкурс „Духът на българина“ за стихотворение, есе и разказ. Конкурсът се проведе в три възрастови групи във всяко от направленията. Наградени са 19 ученици от всички училища в общината.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар