вторник, 27 октомври 2015 г.

Силистренската търговско-промишлена палата се срещна с посланика на Република Корея

 На 22 октомври бизнесът от Силистра се срещна с посланика на Република Корея у нас Н.Пр. Шин Менг-хо, по негова инициатива, с желание да популяризира достиженията на страната си, нейните възможности за инвестиции и успешни бизнес контакти. Съобщена бе и новината за създаване на Българо-корейска търговско-промишлена камара.
Срещата, организирана от Силистренската търговско-промишлена палата (СТПП), беше изключително полезна и задушевна. Тя започна с лична среща между председателя и зам.-председателя на СТПП, силистренските журналисти и посланик Шин, на която бяха обсъдени възможностите за бизнес с фирми от област Силистра. Проведоха се и интересни индивидуални разговори с присъстващите бизнесмени, по конкретни казуси, на чаша вино.
Презентацията за достиженията на Р.Корея, изнесена лично от посланика, беше проследена с огромен интерес от  присъстващите фирми - търговски, транспортни, туристически, печатарски, производители на машини, диелектрици, електроника, селскостопанска продукция, текстил,  както и обучаващи пилоти и занимаващи се с източни бойни изкуства.
Много искрено и непосредствено фирмите споделиха трудностите, които срещат при износа на стоки от България за Р.Корея. Отбелязани бяха обаче и примери на много добри контакти и отлично двустранно партньорство. В заключение всички, които са били в Корея за бизнес, се съгласиха с посланика, че съществуват доста прилики в манталитета и начина на живот на българите и корейците.
Корейският посланик остана впечатлен от историята и археологическите находки в Силистра, той прояви интерес към възможността за участие на корейски фирми в бъдещите търгове за строежа на дългоочаквания от местното население мост до отсрещния румънски град Кълъраш.
Всички се обединиха около мнението, че съществуват добри перспективи за сътрудничество и в областта информационните технологии, търговията със селскостопански стоки (преди всичко житни култури), туризма, машиностроенето и строителството. Н.Пр. Шин Менг-хо обеща личната си подкрепа на всяка фирма, която се обърне към него.
http://www.infobusiness.bcci.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар