сряда, 7 октомври 2015 г.

Интерактклуб Силистра приключи фотоконкурс


В началото на м. септември приключи фоконкурсът „Нова Силистра“, обявен в края на предишната ротарианска година, чиято среда е 1 юли. Той бе дело на Интерактклуб Силистра, в който участват ученици от 14 до 18 г., и бе подпомогнат от Ротари клуб Силистра като негова структура. Конкурсът бе отчетен в началото на тази седмица с малък ритуал, в който си дадоха среща наградените: Йоана Димитрова – първо място, Брайън Юрдал – второ, Тони Павлова – трето, и Елена Тютюнджиян – четвърто място. Всеки от тях получи по една материална и една духовна награда – книгата „Съхранена памет“, посветена на 75 години от Крайовския договор.
Също наскоро в Ротари клуб Силистра бе проведено тържество за изпращане на Моника Генчева – президент на Интеракт клуб Силистра през 2014-2015 г., която вече е студентка във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. За своята служба в полза на общността тя бе наградена от името на клуба от Свилен Съботинов – президент на РК Силистра 2015-2016 г. Щафетата на поста президент в младежката структура пое Магдалена Трендафилова, ученичка в ЕГ „Пейо Яворов“.
През последните 2-3 години младите интерактори отчетоха няколко проекта в сферата на работата с деца, по екотеми, както и други, свързани с общуването между хората. Така те намериха партньори в СОУ „Н. Вапцаров“, ЕГ „П. Яворов“, в РДТБО, Център за деца с увреждания и др. И за тази година те имат идеи как да надградят вече постигнатото.


Няма коментари:

Публикуване на коментар