четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Пресконференция на ГЕРБ преди втория тур на изборите в Силистра


         Областният координатор Тодор Тодоров, общинският лидер на ГЕРБ в Силистра д-р Мария Стойчева и кандидатът за кмет на общината д-р Юлиян Найденов дадоха обща пресконференция преди втория тур на изборите на 1 ноември. Г-н Тодоров благодари на избирателите за активното участие с увереността, че ще подкрепят партийните кандидати и на балотажа.
Д-р Стойчева подчерта, че партията е потвърдила първото си място като политическа сила в общината. За кампанията: беше „лице в лице“ и изцяло позитивна; срещите бяха с представители на всички сфери – „успяхме да кажем на хората, каквото искахме“. Кампанията за избори не продължава 30 дни, а 4 години, през които опонентите на ГЕРБ измисляли лъжи и обещания.
За съветниците в Силистра – потвърдени са 12 мандата – от новите съветници 40% са под 40-45 г. За изборите за общински кмет резултатите от първия тур показвали, че хората искат д-р Найденов да бъде кмет и в следващия мандат. Не се потвърдили прогнозите на някои, че ГЕРБ ще е партия като НДСВ и СДС – опровержението било в десетата поредна победа.
         Четири са партиите, обявили с декларации подкрепа на д-р Найденов на втория тур – АБВ, Движение 21, АТАКА, СДП и „част от РБ“. Две от тях – СДП и Движение 21 подкрепили д-р Найденов и на първия тур, заяви д-р Стойчева.
Д-р Найденов за кампанията: по-голямата част от кандидатите се държаха в рамките на споразумението за толерантна кампания. За бъдещото управление – осигурени са 17,9 млн. лева за нови проекти, за да продължат „видимите резултати и в следващия мандат“. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар