понеделник, 19 октомври 2015 г.

Предизборно АБВ за зарече на възроди Силистра и общината

        До изборите на 25 октомври в Силистра остава по-малко от седмица. Поетапно се изредиха представители на партиите от София, за да дадат рамо на своите кандидати. Първо това стори ГЕРБ чрез Цветан Цветанов - председател на националния изборен щаб. После Татяна Дончева от Движение 21 намери пътя до Силистра, за да каже добри думи  а своите съпартийци и техните партньори. В края на миналата седмица в Силистра бяха и представители на АБВ.
    На 16 октомври в салона на Драматичния театър се проведе тържествената предизборна среща на ПП АБВ в Силистра с участието на Румен Петков – заместник-председател на ПП АБВ и ръководител на предизборния център, и на доц. Христо Михайлов – член на Изпълнителния съвет на ПП АБВ. 
   Присъстващите бяха започнати с програмата на Ростислав Павлов - кандидат за кмет на Община Силистра, и водач на листата за общински съветници: "Нашите съкровени мечти са: Възраждане на българския дух и достойнство! Възраждане на икономиката и за духовен подем! Възраждане на съгласието в българското общество! Възраждане на град Силистра и на селата в общината!Нашата скромна, човешка мисия, е да работим с грижа към хората от Община Силистра!” За пръв път в българския обществен живот АБВ обоснова необходимостта от промяна в политическия модел, укрепване на държавността и възраждане на гражданското общество. 
   Християнската вяра, националните идеали и традициите, политическото пробуждане и борбата на нашия народ осмислят чудото, назовано Българско Възраждане. Преди векове, духовните ценности, съчетани с всеотдайността и съзиданието на хората, променят всички сфери на обществения живот, възстановяват българската държава. Днес АБВ акцентира върху правото на всеки човек за достоен живот, за възраждане на доверието на хората в институциите. Целта на местното самоуправление е да се подобри живота на хората. АБВ работи за решаване на проблемите на всеки гражданин, на всяко населено място в община Силистра.
    Доц. Христо Михайлов изрази подкрепата си за кандидатите на АБВ в Силистра и акцентира върху програмата на АБВ за развитие на българското село и селскостопанското производство. Заместник-председателят на АБВ Румен Петков подкрепи Ростислав Павлов и кандидатите, като подчерта, че Силистра трябва да бъде лидер в своето развитие и отново да се появи на стопанската, културната и спортна карта на България! 
    Децата от Студията за музика и изкуство „Мегатон” с ръководител Миглена и Илия Илиеви, и от Балет „Лиденс” с ръководител Лидия Маркарян при Народно читалище „Доростол – 1870” създадоха неповторима атмосфера. Чрез тях АБВ заяви, че се гордее с младите творчески дарования – бъдещето на Силистра! Концертът на Николина Чакърдъкова и Неврокопският ансамбъл зарадваха силистренци с магията на българското фолклорно богатство! Кандидатът за кмет Ростислав Павлов също пропя пред многобройните участници в предизборната надпревара, включително акапелно заедно с Чакърдъкова на вечната българска песен "Хубава си моя горо".
По прессъобщение от АБВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар