вторник, 27 октомври 2015 г.

В Силистра сайтове обявяват кой кого подкрепя за втория тур в избора на кмет на общината

Община Силистра е една от петте в областта, където ще има т.нар. балотаж за кмет в "Местни избори 2015" с участието на д-р Юлиян Найденов от ГЕРБ и на Александър Сабанов от МК „Гражданско единство“. Още в първия ден след изборите станаха известни и някои ходове на политически партии, чиито представители не стигнаха до втория тур.
От сайта Паралел44 научаваме: общинското ръководство на БСП – Силистра обяви пред медиите категоричната си подкрепа за кандидата за кмет на община Силистра от МК „Гражданско единство” – Александър Сабанов, във връзка с предстоящия втори тур за избор на кмет на общината. От местната централа уточняват, че решението е политическо и е съгласувано с ръководството на БСП в София. На първата си пресконференция след вота Сабанов, че иска повторно преброяване на бюлетините от първия тур на изборите. Според него 4,9% от бюлетините за кмет и 13,7% от бюлетините за общински съветници са невалидни и определи броя им като “голям”. Той изрази и огорчение от публикации в някои медии за резултатите от изборите, представени във вреда на коалицията.
От сайта Кворум Силистра става ясно: „В декларация г-н Димчо Кьосев, областен и общински председател на партия "Атака", заяви своята подкрепа за д-р Юлиян Найденов. В декларацията се казва „общинското ръководство на АТАКА подкрепя идеята, че Силистра трябва да бъде управлявана от силна личност, която може да даде ускорено развитие на Силистра с още нови видими резултати“.
От сайта Силистра сега разбираме: Зад кандидатурата на ГЕРб застават и от АБВ, заяви общинският председател на партията Иванка Ташева. По нейните думи АБВ подкрепя ГЕРБ, защото са коректни партньори, работили са и в предния мандат с тях, и програмите им за визията на Силистра съвпадали. От името на ДПС, кандидатката за кмет на Силистра Джанан Халил, заяви, че въпросът за подкрепа на един или друг кандидат за втори тур все още не е поставян.“ 
И за още  една подкрепа от същия сайт: "Общинското ръководство на Движение 21 взе решение да подкрепи кандидатурата на д-р Юлиян Найденов за кмет на Силистра, на предстоящия втори тур на местните избори. Даваме своят кредит на доверие за управление на Силистра с ясното съзнание, че четири години мандат не са достатъчни, за да дадат резултат положените усилия за развитието на общината. Нужно е време, за да се реализират ефективно започнатите проекти, които ще доведат до промяна във визията на Силистра и качеството на живот на хората, заяви председателят на общинската организация на Движение 21 Петър Петров."

Няма коментари:

Публикуване на коментар