петък, 15 септември 2017 г.

Българин родолюбец от Букурещ гостува в Силистра по покана на лекар патриот от София


Българският лекар, литературен творец, дарител и родолюбец проф. д-р Иван Гаврилов, родом от Ломския край, живеещ и работещ в София, продължи учредената от него стипендия за изявени ученици родолюбци от ПМГ "Св. Климент Охридски" и от ЕГ "Пейо Яворов" с още две години, така неговата лепта вече във времето порасна на 5 години - в полза на зрелостници.

Наскоро - 7.09.2017 г., в заседателната зала на община Силистра проведе среща на госта с ръководството на Община Силистра начело с кмета д-р Юлиян Найденов и директорите на ПМГ "Св. Климент Охридски" - Анелия Невска, и ЕГ "Пейо Яворов" - Магдалена Атанасова. Както винаги, и този път проф. Гаврилов не дойде с празни ръце, а с дарение от книги и работни материали за общината и за двете гимназии.

Проведен бе и задушевен разговор за необходимостта от патриотично възпитание, при това в присъствието на един достоен българин в лицето на Лука Велчов от Румъния, наричан "българският апостол от Букурещ" (той е председател на българската общност "Братство"), който покани всички желаещи да се възползват от възможността с негово участие да проведат 4-часова екскурзия из потайностите на столицата на северната ни съседка, свързани с българщината през последните няколко века, вкл. и от активните години на Възраждането (средата на по-миналия век).

Няма коментари:

Публикуване на коментар