вторник, 26 септември 2017 г.

27-30 септември, Силистра, Европейски дни на наследството


ОБЩИНА СИЛИСТРА – ДОМАКИН НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО В БЪЛГАРИЯ - 2017 ГОДИНА. Девиз на дните: „Европа – общо наследство”. Тема на тазгодишните дни е „Наследство и природа – пейзаж от възможности”. Община Силистра кани жителите и гостите на града на тържественото откриване на официалните прояви, посветени на Европейските дни на наследството 2017 г. в България – на 27 септември 2017 г. от 18 часа на площад „Свобода”. При лошо време- в салона на Община Силистра.

Обединени от общоевропейската тема „Европа – общо наследство”, на територията на цялата страна ще се проведат над 280 събития, а над 100 музеи, културни и природни обекти ще осигурят свободен вход за посетителите си в определени дни на месец септември. Европейските дни на наследството са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия, а национален координатор за България е Министерството на културата. Всяка година проявата дава възможност на милиони хора да се запознаят с културното наследство на Стария континент. 

Изборът на Община Силистра е израз на висока оценка за стойността на културното и природно наследство на територията на общината, за полаганите грижи от местната власт за неговото опазване, социализиране и популяризиране в България и по света. Наскоро ЮНЕСКО утвърди Биосферен парк „Сребърна” като обект на природното наследство, отговарящ на всички съвременни изисквания за опазване на природното богатство.

След тържествената церемония ще се проведе празничен концерт с участието на деца от Детска градина „Ян Бибиян”, Музикална студия „До ре ми” с ръководител Бонка Скорчелиева, „Балет Б2” с ръководител Боряна Кьосева, Ансамбъл „Ритъм” с ръководител Росен Атанасов при Народно читалище „Свети свети Кирил и Методий – 1966” гр. Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар