понеделник, 25 септември 2017 г.

Силистра и БП "Сребърна" представени на световно туристическо изложение в Сиена, Италия


По време на изложението WORLD TOURISM UNESCO EXPO в град Сиена, Италия от 22 до 24 септември т.г. бяха представени българските обекти под егидата на ЮНЕСКО. Участието във форума на силистренската група начело с кмета д-р Юлиян Найденов, бе организирано от ОП Туризъм“ – София с ръководител Иво Маринов на работната ни група в състав: Денка Михайлова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, Цветана Игнатова - директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, кметът на с. Сребърна Георги Иванов. Кметът на Община Силистра говори на форума в Сиена за Силистра, за Биосферния парк „Сребърна“ и за културно-историческото наследство на ААР „Дорусторум - Дръстър – Силистра“. 

Форумът е на най-високо ниво и има за цел да популяризира материалното и не материалното наследство на ЮНЕСКО. За пръв път тази година участва и България с щанд, на който с мултимедийна презентация бяха представени 4 парка - Биосферен парк „Сребърна“, „Централен Балкан“, „Червена стена“, „Узунбуджак“, Боянска църква, а в нематериалното наследство - обичаят „Сурва“ Перник. Парковете в съответствие със Севилската стратегия, приета на 30.08.2016 г., са на територията на България, и са в списъка за световно културно и туристическото наследство. 

Н. Пр. Марин Райков, посланик на Република България в Италия, откри пресконференцията, като подчерта нарастващия интерес на италиански туристи към България, както и красотата на българските обекти, силата на традициите, възможностите и необходимостта те да бъдат широко представяни за туристическия пазар в цял свят. Той уточни, че потокът към България в последните 10 години е нараснал в пъти, но това би трябвало да ни амбицира още повече в желанието да популяризираме индивидуалността и красотата на страната ни. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар