понеделник, 4 септември 2017 г.

Започна записването за кулинарния фестивал„Гозбите на Добруджа” в Сребърна

Отворени са предварителните записвания за участие в КУЛИНАРНИЯ ФЕСТИВАЛ „ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА”, който ще се проведе на 21.10.2017 г., събота, в с. Сребърна, община Силистра, и се организира от Община Силистра, кметство с. Сребърна и НЧ „Възраждане 1940”. В атрактивното кулинарно събитие могат да  вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални участници. 

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди. Желателно е читалищните групи да вземат участие във фолклорната програма на откритата за целта сцена. Те няма да бъдат оценявани, а ще допринесат за общото настроение на празника. Няма ограничение във времето. Препоръчително е участниците да бъдат облечени в традиционни добруджански облекла.

ПРОГРАМАТА включва: 1. КОНКУРС  НА ДОБРУДЖАНСКИ  ЯСТИЯ, 2. КОНКУРС за ЕТНО ВИЗИЯ на щанд, 3. ТВОРЧЕСКИ РАБОТИЛНИЦИ – детска готварска работилница, 4. ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА – танцови и певчески изпълнения.

Задължително е следното условие за участие в КУЛИНАРНИЯ ФЕСТИВАЛ „ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА”: всеки участник да се представи с домашно приготвено ястие, поднесено в глинено гърне, чувен или тава . Ястията ще се оценяват в категории- супи, основни ястия, десерти. Записването за участие става чрез попълване на приложения формуляр за участие. Изпратете формуляра на хартиен носител по пощата на E-maileleonora7207@abv.bg   или на тел: 0898 59 44 55. Срокът за записване е 15 октомври 2016 г. предвид оптимизиране организационният процес на фестивал. Адрес:  с. Сребърна, Общ.Силистра, НЧ  „Възраждане 1940”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар