четвъртък, 14 септември 2017 г.

Да живее рокендролът

Силистра. Ден преди празника на града - 14 септември. Както винаги в края на светлата част на денонощието и току преди красивите залези да се закотвят над река Дунав, на сцената на площад Свобода слънцето засветва като за световно. Септември е, но е като през лятото - само комарите липсват, за да правят компания на меломаните. Пардон, на любителите на рока, звучащ на български език.

Изпей „Обичам те” на български!” е кампания с кауза за подкрепа на българския език в българската поп и рок музика, както и за естетиката в текстовете на новите български песни. Тя е стартирала през 2016 г. с концерти в девет града – София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Русе, Варна, Пазарджик, Самоков и Панагюрище и преминава при огромен успех. После продължава и в други близо 20 населени места, вече със спирка и в Силистра.

Поканата е на община Силистра, един град, в който по традиция рокът има своето начало, развитие и съвремие - включително на начинаещи, а и за...ветерани. И така: силистренската публика има възможност да чуе в рамките на около 60 минути голяма част от обичаните български хитове - на сигналистите и тангранистите, на щурците и на кого ли още не. Благодарение на музикалните трели денят зави страхотно в нощта, за да заспи в подготовка на своя празник навръх Кръстовден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар