понеделник, 25 септември 2017 г.

„Интензивен сектор“: 30 лета по-късно в Силистра

www.tvn.bg

След повече от 30-годишна пауза „Интензивен сектор“ събра рокаджии от Силистра и те отново свирят любимата си музика. „Всички сме за интензивното отделение и не знаем на следващата репетиция, дали ще бъдем в същия състав – в кръга на шегата – затова сме интензивен сектор“, казва Иван Неделчев.
Историите на всеки един от тях си прилича. Започват с ученически групи, минават през казармата и след това забравят за свиренето. В групата „Интензивен сектор“ се събират преди година. „Много труд ни отне – бяхме забравили да свирим, да пеем, пък и сме хора на възраст“, споделя д-р Валери Чобански
Преди 30 години обаче е имало забрана да свирят западна музика. Днес забрани няма. Напротив, музиката дори им действа благотворно, като здравословна терапия. Казват, че и физически им е повлияла добре, с нея забравят тревоги и проблеми.
Горещ фен на групата е Майк от Ливърпул. Силистра го познава, защото повече от десет години той живее в близкото село Сребърна. Не пропуска изявите на местните рокбанди.  Вече дори е част от състава на групата и работи заедно с тях върху репертоара. След среща с „Интензивен сектор“ всеки остава с увереността, че рокендролът в крайдунавския  град ще остане вечно млад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар