понеделник, 4 септември 2017 г.

Силистренец родом ще играе баскетбол в Украйна


Роденият на 7 септември 1991 г. в град Силистра баскетболист Станимир Маринов (192 см/90 кг), който е и национален състезател, е на път да продължи своята спортна кариера в Република Украйна, научаваме от сайта №1 за баскетбол у нас (www.bgbasket.com). Очаква се той да замине за отбора "Черкаские Мавпи" ("Черкасские Мавпы"), който в миналото първенство е завършил на четвърто място в страната от 11 отбора в Суперлигата. 

Освен за БК "Доростол" Силистра, където е възпитаник на Лъчезар и Светлана Тодорови, Маринов е играл още за родните клубове "Балкан" Ботевград, "Левски" София и "Черно море" Варна, както и за "Сигал" Прищина в Република Косово.

Черкаси е град от около 290 700 жители в Централна Украйна, административен център на едноименната област с население от 1,4 млн. души, и е една от 24-те в държавата. Разположен е на десния бряг на река Днепър край горната част на язовир Кременчук - това е на около 160 км югоизточно от столицата Киев. Железопътната линия между Москва и Одеса минава през Черкаси. В града има две академии, 6 университета, 7 института и 16...вестникарски издания.

Сред другите известни спортисти от Силистра, играли в чужбина, е футболистът Недьо Недев - понастоящем живеещ в САЩ, който преди малко повече от 20 години игра на о. Калимантан. Чуждоземска кариера в своите области направиха плувецът Денислав Калчев - дълги години в САЩ и Великобритания, но вече във Варна, както и неговият треньор Веселин Суров - в продължение на години в Германия. В известна степен изяви на спортното поле на професионална или на аматьорска основа извън границите са имали футболистът Николай Желязков - в Кипър, Семир Селимински в САЩ, и др.


Няма коментари:

Публикуване на коментар