петък, 1 септември 2017 г.

След София, Варна, Русе..., "Солна стая" и в Силистра

След София и Варна - "Солна стая" (0897 86 70 65) и в Силистра (срещу бившата поликлиника и настоящ ДКЦ). Откриването бе на 1 септември. От www.saltroom.bg научаваме: "Благодарение на съвременните технологии, днес е възможно създаването на помещения, които наподобяват природните условия в градска среда и позволяват   да се  „поправи“ здравето, да се направи профилактика срещу сезонните вирусни инфекции, да се стабилизира имунната система, да се подмлади кожата и да се забави стареенето. Това са солните стаи или халокамери (халос от гр. – сол), а процедурите в тези стаи се наричат халотерапия.  

Стените  в стаите са покрити с висококачествена природна сол,  а халогенераторът  впръсква  сух аерозолен натриев хлорид, който се вдишва и оказва благотворно  влияние върху биохимичните процеси на човешкото тяло. Халотерапията е метод, чрез който се използват климатичните условия в солните пещери в изкуствено създадена обстановка с използване на натриев хлорид. Или най-общо казано това е суха солна аерозолна инхалация. 

В солната стая за възрастни цари приятна, релаксираща и уютна обстановка. На фона на мека светлина и тиха успокояваща  музика се отпускате  в удобни кресла и само вдишвайки миниатюрните солни частици постигате ефекта на пълно психологическо разтоварване и възстановяване. Тъй като солната терапия въздейства благоприятно както на възрастните, така и на децата, са предвидени две помещения, като в стаята за деца са осигурени играчки за по-неусетното и забавно пребиваване в нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар