четвъртък, 7 септември 2017 г.

Стената на славата в Силистра ще доизграждаме с пари от допълнителен национален трансфер

Правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 120 000 лв. по бюджетите на 13 общини за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници. Средствата са предвидени в централния бюджет и са разпределени след постъпили искания от областните комисии „Военни паметници“ и от общини.

Финансиране получават проекти, за които има готовност да бъдат реализирани в кратки срокове. Това са ремонтът на параклиса-костница „Св. Арх. Михаил“ във военното гробище-музей в Добрич, ремонтът на храма-костница „Св. Троица“ в с. Гюешево, възстановяването на арката на входа на 5-и конен полк в гр. Брезник, ремонтите на военния паметник в с. Равногор и на паметника-костница в гр. Тръстеник, доизграждането на паметник с имената на загиналите във войните от гр. Средец (бивше с. Карабунар), довършване на военен паметник в с. Драгичево и изграждане на паметник на генерал-майор Ваклин Церковски в кв. Църква, община Перник.


И още: ремонт на паметниците на загиналите във войните в с. Агатово и в с. Горна Росица, на паметника-костница „Св. Иван Рилски“ в гр. Кресна, на къщата-паметник „Полк. Серафимов“ и на паметника на загиналите във войните в с. Свежен, както и на храм-паметника „Св. Вкмч Георги Победоносец“ в с. Левуново, доизграждане в Силистра на Стена на славата на загиналите във Втората световна война чинове от 31-и пехотен полк и изграждане на нов мемориален комплекс с паметник на загиналите във войните в с. Драговищица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар