петък, 22 септември 2017 г.

Добруджанци ще учат японци на нашенски танци

Самодейци от Япония - част от фолклорна група, изучаваща български народни танци в Токио, гости на Стоян Господинов – хореограф и главен художествен ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ град Добрич, ще участва в открита репетиция на фолклорните групи и състави на НЧ „Дръстър-2012“ в Силистра на 25 септември 2017 г., научаваме от блога на читалището www.dobrogeasilistra.blogspot.bg.


Стоян Господинов на репетиция с приятелите от Япония

Японците разучават автентични добруджански хора и не са за пръв път в Добрич. Тази година те са пожелали да разширят кръгозора си и да посетят Силистренския край и да се запознаят с местните хора и обичаи. Освен с групите на най-младото силистренско читалище, в репетицията ще участват и представители на Ансамбъл за автентичен фолклор при НЧ „Пробуда“ село Калипетрово


Тази година Стоян Господинов празнува два юбилея - 60 години житейски път и 50 години на сцена. Честването e на 22 септември от 18.30 часа в Летния театър в град Добрич. 

Преди много години възпитаниците на Иван Иванов от Ансамбъл "Добруджанче" гостуваха в Япония със свое турне. Още на два пъти силистренци са били със специална задача в Страната на изгряващото слънце - представители на КК "Славия Истър", и наскоро - общинарска делегация в града побратим Сакурагава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар