петък, 22 септември 2017 г.

13-ата национална среща на музейните специалисти „Добри практики” е в Силистра

През 2017 г. България отбелязва за 26-и път Европейски дни на наследството. Тази година домакин на официалните прояви е град Силистра (27–30 септември) с 13-ата национална среща на музейните специалисти „Добри практики” на тема Иновативни форми за опазването и представянето на културното наследство ” (27–29 септември). 

Форумът е организиран  от Министерство на културата, Регионален исторически музей Силистра и община Силистра. В конференцията ще вземат участие 120 представители от 62 културни институции в страната. Доклади ще изнесат и специалисти от Министерство на културата.

В рамките на Дните на наследството в Археологически музей Силистра ще гостува изложбата „КарикаТуристи”, част от художествен фонд „Хумор на народите” на Музея „Дом на хумора и сатирата“ Габрово, събиран в продължение на 45 години.  В изложбата, посветена на опазване и защита на природата, са включени 41 творби на 12 автори от Бразилия, България, Германия, Иран,Италия, Китай,  Куба, Литва, Русия,Сърбия, Украйна и Чехия. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар