събота, 25 март 2017 г.

Съкрушителна победа на баскет кадетите на ДОРОСТОЛ срещу ДУНАВ, кадетките - с минимална загуба от русенки

В „деня за размисъл” в трагичната по вид и архаична по съдържание спортна зала „Дръстър”, известна повече като манежа предвид битието си на бивша конюшня до преди малко повече от половин век, се провежда двудневен турнир по баскетбол за кадети и кадетки, както и за момчета до 12 г.

Досега в първия ден кадетките на „Доростол” драматично загубиха със 73:75 от основен съперник като „Дунав” Русе, но предвид съотношения в точките в другите два мача остава шансът за домакинство на зоналния турнир, победителят от който ще отиде на финала на републиканско първенство. Вторият в турнира мач на кадетките е също днес, от 14,30 ч., срещу „Черно море” Варна.


Убедителна, дори съкрушителна победа с 87:51 постигнаха също срещу  „Дунав” – Русе кадетите на БК „Доростол” – републикански шампиони до 12 г и бронзови медалисти от държавното първенство като момчета до 14 г. Така те най-вероятно ще бъдат домакини на зонален турнир, ако не станат в крайна сметка и първи в групата.

Утре – неделя, докато българските граждани над 18 г. гласуват за нов парламент, момчетата баскетболисти от Североизтока до 12 г. ще играят в турнир с участието на отбори от Силистра, Добрич, Шумен, Русе и Варна. Програмата е на малката снимка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар