сряда, 29 март 2017 г.

Силистренската ПМГ в проект с Международното училище във Виена

Най-новият успех на ПМГ „Св. Климент Охридски“ Силистра е включването й в проект към Международното училище във Виена, където се изучават 93 езика, и в която работи възпитаничката на ПМГ Магдалена Цавкова. През последните 1-2 години написахме 8 проекта, от които два са финансирани по ТГС и предстои реализацията им. С проектите покриваме дефицита на образователна мобилност“, заяви пред медиите Анелия Невска, директор на най-старото средно училище в област Силистра. Тя уточни, че пътуването до Виена е станало възможно със съдействието на училището, както и на родителите на гимназистите

По австрийска покана наскоро петима ученици с доказани резултати по английски език, водени от учителите си Снежа Славчева и Валентин Евтимов, гостуваха в училището в австрийската столица, което е към ООН, за да участват в проведения там международен форум.

Във Фейсбук тяхната изява г-жа Цавкова, която ръководител на катедра „Природни науки“ във Vienna International School, коментира така: „Прекрасни деца и колеги! Удоволствие е да се работи с такава група, представила чудесно ПМГ и Силистра – учениците смело се справиха в една среда от над 90 националности и изказванията, които направиха на перфектен английски показаха английското мислене за нещата, които са ги впечатлили и които биха искали да променят в България“.

В близко време участвалите във виенската среща ще покажат презентация пред колектива на училището в името на т.нар. вътрешна квалификация, вкл. и за гостуването си във френски лицей във Виена, тъй като партньорствата на международно ниво ще продължат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар