събота, 18 март 2017 г.

Благотворителна лепта за нова зона за спорт и отдих в Силистра

17 март 2017 г. Силистра. К-с "Дръстър". 11-и пролетен бал на Ротари клуб Силистра с президент Николай Костов - най-младият в 15-годишната история на клуба, с участието на над 70 ротарианци от Силистра и Русе, както и на техни приятели от крайдунавските градове.  Кауза - благоустройство на терен за превръщането му по проект на община Силистра в зона за отдих и спорт в района на ЖК "Дунав" за хора от различни възрасти на обща стойност 5 000 лева. 

Средствата се събират и по банкова сметка, в която ще влязат и парите, дарени (например от Лайънс клуб Силистра) или усвоени от томбола (вкл. дарени предмети от Областен информационен център Силистра и от Областна администрация Силистра), отстъп от куверти и търгове - за картини, нарисувани от млади силистренци по поръка на Интеракт клуб Силистра, в който членуват средношколци от 14 до 18 г.; за художествена фотография от Тони Павлова; за люлеещ се стол на Мебелна фабрика "Димов"; за цветна композиция - дарение от цветарска фирма, пожелала анонимност; за ваучер за театрални постановки - дарение от ДКТ Силистра; и още, и още... 

В търговете за различните предмети наддадоха д-р Юлиян Найденов - кмет на община Силистра, инж. Стефан Райчев - почетен член и  паст президент на Ротари клуб Силистра, д-р Мария Стойчева, агр. Нина Димитрова, представители на Ротари клуб Русе-Дунав, Пламен Цветков - асистент на дистрикт гуверньора на ротарианска общност България (дистрикт 2482), Александър Сабанов - президент номини (2018-2019) на Ротари клуб Силистра, адв. Златко Куртев и др. 

Забавната програма бе представена изключително от местни дарования, сред които и Ели Раданова - поп певица, (в миналото тя вече е била гост на прояви на ротарианците от родния си град Силистра), както и музикален дует "Братя Скорчелиеви", Балет Б2 с р-л Боряна Кьосева, Музикално студио "ДО РЕ МИ", Вокална група с р-л Румяна Вълчанова - прощъпулник след двумесечна работа в Обединено общежитие "Младост" Силистра, Трио рецитатори - Стефан, Петър и Кирил от Клуб за художествено слово с р-л Ванушка Ангелова при ОУ "Отец Паисий" - лауреати от областния конкурс "С България в сърцето", танцьори от Клуб "Импресия"и др. Фотографският спомен от пролетния бал с благородна благотворителна цел е дело на Николинка Николова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар