сряда, 22 март 2017 г.

Топ хирург дари икони и книги на две гимназии от Силистра

Великова връчва на Атанасова
иконата, предназначена за Езиковата
Известният хирург проф. д-р Иван Гаврилов от София за пореден път направи дарение на силистренските училища ЕГ „Пейо Яворов“ и ПМГ „Св. Климент Охридски“, след като преди месеци удостои по подобен начин с внимание същите гимназии и още две в град Тутракан.

Иконата за ПМГ
Иконата за ПМГОт негово име първото от двете дарения, сред което книги и изящна икона на светите братя Кирил и Методий (за другата гимназия иконата е за „Свети седмочисленици“, сред които и св. Климент – патронът на математиците в Силистра), изписана от зографката Пламена Ив. Лесидренска от Троян, бе връчено на Езиковата гимназия навръх празника й – Първа пролет – 22 март, от Светлана Великова – заместник областен управител.

Д-р Иван Гаврилов
Тя поздрави от Областна администрация Силистра начело с Петко Добрев – областен управител, учениците и училището с 32-годишна история, което повече от две десетилетия има своите символи – награда „Сова“, в. „Елит“ и сп. „Мечтание“, както и химн по музика на Хайгашот Агасян.


„Любов  и страх“ се нарича тазгодишният училищен спектакъл, представен след словото на директорката на училището Магдалена Атанасова, създаден по текстове на Клуб за художествено писане (програма „Твоят час“). Аплодисментите на публиката по адрес на създателите на спектакъла в края му сподели и Ваня Игнатова – учител по литература.

Преди поклона на изпълнителите на "Любов и страх"

Няма коментари:

Публикуване на коментар