понеделник, 27 март 2017 г.

Поредно отлично представяне на самодейците ученици от Средище


Първо място "Златна лира на Орфей" от НМФК "Орфееви таланти" гр Пловдив 25.03.2017 г. за ГАФ "Гордостта на Средище" от ПГМСС "Н. Й. Вапцаров" с.Средище.
Ръководители Стоян Дечев и Александър Ковачев






С няколко състава от село Средище, община Кайнарджа, водени от музиканта Стоян Дечев, и с р-л Александър Ковачев – учител в ПГСС, участваха добруджанци в конкурса „Орфееви таланти“ в град Пловдив, предвиден само за млади изпълнители на песни
(деца, юноши и девойки, както и за младежи до 20 г.)
В проявата се включиха над 500 изпълнители от цялата страна, включително от специализирани училища по изкуствата, както и над 100 колектива, сред които и любители.

Вокална момчешка група „Средищка огърлица“ стана първа с песен на квартет „Славей“, Вокална момичешка група „Иглика“ с песен на Ненка Тодорова и Състав за ромски песни заеха трети места в своите категории, а двама участници, представили се със словесен фолклор, достигнаха до второ място. 

Благодарение на чудесното си представяне, средищките таланти са били поканени да участват в ефира на Радио „Пловдив“, където в продължение на 90 минути говорят и пеят за слушателите от Южна България пред водещия Николай Чапански в предаването „От дума на дума“.

Предстоят нови участия на средищенци – в Панагюрище, където ще пеят патриотични български песни, както и фестивал в град Варна под егидата на „Сънрайз Маринов“, партньор на почетния гражданин на Силистра акордеониста Стоян Дечев, водещ групи в няколко общини извън областния град.


Няма коментари:

Публикуване на коментар