понеделник, 13 март 2017 г.

В област Силистра продължава предизборната борба за парламента

Продължава предизборната борба в област Силистра  за разпределение на 4 мандата в рамките на 20-и МИР за 44-ото НС на РБ ("Парламентарни избори 2017" са на 26 март). 

От по-големите партии лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пръв гостува в Силистра за публична среща в местния театър. Заедно с екс вицепремиера Томислав Дончев, водача на листата в областта Владислав Горанов - също министър в последното правителство на ГЕРБ, и др.

Според прес съобщение от партийната централа на партията, по думите екс министър председателя, управлявал България в два непълни мандата в периода 2009-2016 г., високият изборен резултат би дал увереност на партията да изпълнява програмата си за управление, без да зависи от коалиционни партньори.
Борисов е бил категоричен в изявлението си, че в следващ управленски мандат няма да допусне повече компромиси и че ще бъде премахната бюрокрацията; ще настоява за въвеждане на мажоритарния вот; държавата ще подпомага финансово инвитро процедурите до 100%.

От съобщението става ясно също, че по предварителни сметки, че над 100 хиляди български мюсюлмани ще гласуват за ГЕРБ на тези избори. Относно избора на изявени личности от тази общност, както и назначаването им на високи държавни длъжности Бойко Борисов дава за пример бившия народен представител и настоящ кандидат за втори мандат за депутат от област Силистра Алтимир Адамов, който е №8 в листата.

По предварителна информация от политическите централи на партиите на 21 март вечерта е събитието на КП "АБВ и Движение 21" с участието на екс вицепремиера Ивайло Калфин, като се очаква в същия период в Силистра и областта да гостува и Георги Първанов - доскоро лидер на партията и български президент в периода 2002-2012 г. 

На 24 март вечерта КП "БСП за България" прави заключителната си среща в театъра с концерт на читалищни състави. На 16 март от 17,30 ч. в ХГ Силистра е обществената дискусия във връзка с развитието на образованието и културата в България, в която ще участва Стоян Мирчев - водач на коалиционната листа на левицата.

Междувременно в Силистра бе и водачът на листата на РБ Николай Хаджийски, който се срещна със силистренските журналисти, за да се представи заедно с други двама кандидати, представители на СДС и БЗНС. В събота - 19 март, в Силистра най-вероятно ще гостува топ тенисистката от близкото минало Мануела Малеева, за да даде рамо на кандидатите на КП "Да, България".

По идея на родители, разтревожени при какви условия тренират силистренските баскетболисти, в зала "Манежа" гостува водачът на листата на КП "Обединени патриоти" Александър Сабанов, съобщиха треньори на младите ни таланти от академичната игра, които тези дни постигнаха поредните си победи, а на 25 и 26 март сме отново домакини на турнири от зоналните групи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар