неделя, 26 март 2017 г.

Волейболна Силистра с отбор, станал вицешампион във Висша лига без нито една тренировка

http://bgvolleyball.com

За много специалисти представянето на силистренския волейболен отбор "Доростол" е парадокс, и то е така, защото играчите му нямат нито една, коментира Димитър Миланов, старши треньорът на финалиста и вицешампион във Висшата лига. 

Мъжкият отбор на Доростол (Силистра) направи истинско чудо, след като спечели по категоричен начин група Б на Висшата лига, а във финалните плейофи бе равностоен почти до края на големия фаворит Хебър (Пазарджик). Чудо, тъй като отборът от Силистра нямаше възможност за нито една тренировка през целия сезон и отстъпи на финала след 1:2 победи. За равносметката след края на сезона и предстоящия плейаут с Арда (Кърджали), старши треньорът на тима Димитър Миланов говори в специално интервю за BGvolleyball.com

Давид срещу Голиат ли бе финалната серия между Хебър и Доростол?

Надявам се, че нашите фенове са доволни от представянето ни. Всичко, което правим, е за хората в Силистра, които ни подкрепят. Поздравления за Хебър за това, което са направили. От организационна гледна точка те вече са готови за Суперлигата. Да, ще им трябват и някои попълнения, но съм сигурен ще ги осигурят и ще бъдат фактор в елита. Мога да гарантирам, че в Силистра всички останаха доволни, дано и публиката в Пазарджик да е харесала финалните мачове.

И въпреки всички трудности, няма как да не сте удовлетворени след този сезон...
В началото на сезона искахме само да се спасим от изпадане. През цялото време играехме за удоволствие и за някои волейболни специалисти нашето представяне е парадокс, защото не тренираме. Но не защото нямаме желание, а просто защото нямаме възможност. Освен това имаме ограничен брой състезатели, по някой път с по 1-2 резерви. Имаше случаи, в които някои от момчетата в отбора излизат за мач след нощна смяна и само те си знаят какво им е било. 

И въпреки това бяхте равностойни на Хебър до последния мач...
Показахме, че с цената на много лишения, упоритост и колектив може да се постигне доста. 

Преди време се говореше, че община Силистра обмисля проект за нова спортна зала. Това не може ли да повлияе положително и на волейболния отбор?
Силно се надяваме да има някакво влияние, но не знам на какъв етап е въпросът със спортната зала. Тя при всички случаи ще бъде общинска. 

Помага ли ви общината?
О, да, с малко, но сме много благодарни за помощта. В Силистра не е тайна, че има сериозен икономически и демографски проблем. Просто нямаме деца, които да играят, защото след като завършат средно или дори начално образование, напускат града и, което е по-лошото, не се връщат повече. Болна тема и е много тежко, когато започнем с няколко деца, формираме ги като отбор, но те след три години решат, че ще се местят в друг град в търсене на по-добри условия и оставят всичко. Така за волейбола ни остава единствено да търсим играчи от други места, но при тях трябва да се съобразяваме с работното им време. За съжаление, това е реалността. Все пак, се надявам да сме привлекли вниманието на обществеността и да се появят хора, които да помагат. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар