събота, 4 март 2017 г.

Предизборният поход на кандидатите за народни представител в област Силистра започна с участия в тържествата за 3 март и с пресконференции с журналисти


Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 20-и МИР Силистра първи в рамките на кампанията проведоха среща с журналисти както за представяне на листата (Владислав Горанов - София, финансист, депутат в 42-ото НС, министър на финансите 2014-2017; д-р Мария Стойчева, зъболекар, общински лидер на ГЕРБ Силистра, "пръв сред равни" в ОбС Силистра  - в момента председател на Общинския съвет; Ивелин Статев - инж., военен, директор на ОДМВР Силистра 2009-2013, в момента главен секретар на Областна администрация Силистра, Ивелин Русев – в момента на длъжност директор на Общинска служба по земеделие в град Тутракан, Станчо Арсов – финансист, в момента "пръв сред равни" в местния законодателен орган на община Ситово - председател на Общинския съвет, Йордан Йорданов – общински съветник в община Кайнарджа, Елена Томова – педагог, екс заместник кмет на община Главиница, доскорошен заместник областен управител на област Силистра; Алтимир Адамов - юрист, и.д. областен управител на област Силистра през 2013 г., народен представител в 43 НС), така и за анонсиране на темите, стоящи на дневен ред в кампанията.

По прес съобщение от регионалната централа на ГЕРБ, водачът на листата Владислав Горанов по време на среща с медиите в Силистра заяви: "Благодаря за доверието на областната организация на ГЕРБ за поканата да водя листата, макар, че нямам пряка връзка с района. Поех отговорността защото познавам лично ръководството на партията и кметовете в областта, като хора инициативни, сериозни и загрижени за развитието на района и Североизтока като цяло. 

ГЕРБ има ясна визия за това как да се надгради при едно ново управление, за да се продължи икономическото развитие, гарантираме, че няма да променяме данъчната политика. Акцентът ще бъде сложен върху инвестицията в образованието и повишаване на доходите въз основа на реалния растеж на икономиката. Ще положим всички усилия да запазим сегашната данъчна система. Важно е да продължим борбата с контрабандата. 

Не можем да обещаваме промяна и да се откажем от увеличение на доходите, икономическия растеж и намаляване на безработицата. Само за две години, през 2015 и 2016 година в област Силистра освен нормативно определените държавни средства, допълнително са предоставени за инфраструктурни проекти 17 520 050 лева. „Това са най-много средства за инфраструктура на жител в сравнение с другите области в България отпуснали от правителството на ГЕРБ. Това е моят отговор на вашия въпрос как ще бъдат преодолявани тези дисбаланси.

(На въпрос какво му е становището за построяване на „Дунав мост Силистра – Кълъраш” Владислав Горанов заяви, че към момента не може да се обоснове икономическа целесъобразност от построяването на такъв инфраструктурен обект за стойност 500 милиона лева).

Общинският ръководител на ГЕРБ В Силистра д-р Мария Стойчева, втора в листата, заяви, че е приела номинацията, защото обича предизвикателствата и го е направила отговорно, както преди десет години е взела решение да участва в създаването на партия ГЕРБ, а също така, когато е трябвало да поеме отговорността да оглави Общински съвет Силистра.

Пред журналистите д-р Стойчева заяви: „Позитивен човек съм и го предавам на хората около мен. Като народен представител ще надграждам всичко, което е постигнато до момента. Доверие се печели лесно, но много трудно се задържа. Като специалист мога да бъда полезна в сферата на здравеопазването, където пациента трябва да бъде поставен в средата на системата, а институциите да са около него.” 

Кандидатът за народен представител на ГЕРБ от Силистра Ивелин Статев заяви, че е приел поканата да влезе в листата заради предизвикателството да отговори на доверието на хората и заедно с екипа на ГЕРБ да работи за България.

Досегашният депутат от 20-МИР Алтимир Адамов зказа, че отново е приел номинацията да се кандидатира, за да изпълни ангажимента си за увеличаване благосъстоянието на жителите на района през призмата на програмата на ГЕРБ.

През последните дни кандидатите на ГЕРБ участваха в тържеството за 45-годишнината на Художествена галерия Силистра, както и в ритуалите, свързани с  националния празник 3 март в Силистра, Алфатар, Дулово, Тутракан и др. населени места. Областното и общинското ръководство на ПП ГЕРБ Силистра кани своите членове и сипматизанти на среща с кандидатите за народни представители от 20 МИР – Силистра, начело с водача на листата Владислав Горанов на  5.03.2017 г. в неделя от 16.00 часа в салона на община Силистра на ул. „Симеон Велики” №33.

---

В началото на седмицата продължават изявите и на други политически партии и коалиции в рамките на предизборната кампания. Пресконференция за 6 март 2017 в понеделник от 11.00 часа обяви предизборният щаб на КП "БСП за България" с участието на Стоян Мирчев - водач на листата, както и на кандидатите за народни представители за област Силистра. Те също взеха участие в тържествата за 3 март в Силистра, Тутракан и други градове в областта. Очаква се и останалите партии да обявят публичните срещи на своите местни и национални лидери, за да представят кандидатите и програмите си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар