понеделник, 13 март 2017 г.

Млад добруджанец с първа с награда за макет на вятърна мелница от Лудогорието


Дионисий Марков е необикновен талант в областта на изобразителното и приложно изкуство. От 11 години той развива таланта си в ОДК Силистра под ръководството на силистренския художник Вихрен Иванов и печели награда след награда в национални и международни конкурси.

         И тази година в навечерието на най- значимия български празник – 3 МАРТ, Дионисий Марков ни зарадва с първа награда от VІ Национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“, Варна 2017, посветен на националния празник на България. Наградата му е отредена от жури с председател инж. Севдана Таушанова в четвърта възрастова група, която му я връчи по време на тържество във Фестивален комплекс Варна.

      Конкурсът се провежда всяка година и е организиран от Общински детски комплекс Варна) под патронажа на кмета на града и е включен в националния календар за изяви по интереси на МОН. Целта е да се засили интересът на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени  преди и след Освобождението. Конкурсът дава възможност да се изявят уменията и сръчността на децата, усвоени в училище и в извънучилищните форми на дейност.


         Тази година темата бе „Вятърни мелници и воденици“. Дионисий е един от 53 участници и се представи с макет на вятърната мелница от с. Белинци, община Исперих, изработен от картон, глина и дърво с много фантазия и любов, с огромно старание и творческо вдъхновение. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар