вторник, 7 март 2017 г.

Стоян Мирчев: В 20-и МИР Силистра за КП "БСП за България"мажоритарният преференциален вот не е акцент

„В настоящите избори за нов български парламент представителите на „БСП за България“ в област Силистра сме един общ политически субект и задружен отбор“, заяви водачът на листата на „БСП за България” в Силистра Стоян Мирчев на пресконференция в града, съобщиха от регионалната централа на БСП. 

В пресконференцията вземат участие областният председател Георги Кирилов, общински съветник в ОбС Силистра, кандидати за народни представители в област Силистра от „БСП за България”. Според него, преференциите са своеобразен мажоритарен вот, от който избирателите на левицата могат да се възползват, но за кандидатите на БСП в региона те не са акцент в изявите пред гражданите.

В проведените през първата предизборна седмица срещи в различни населени места е направило впечатление, че хората се интересуват от разискваните теми, защото се надяват следващите управляващи да направят необходимото, за да се върнат младите хора в районите с демографски проблеми, сред които е и Крайдунавска Добруджа. 
За целта в Плана за развитие на България по сектори, представен от „БСП за България“, са предвидени промени в данъчната система, както и предложения за малкия и средния бизнес с цел създаване на нови работни места. Вниманието е насочено и към сферата на земеделието, за да има повече субсидиите за стопаните с по-малко земя и за земеделските производители, защото в момента 80% от помощта отива за 20% от занимаващите се със земеделие, включително и собствениците. 
Акцент е и образователната система, объркана отново с новоприетия закон, като сред идеите е намерението учителите да получат в първата година 15% увеличение на възнагражденията си и до 40% през 2021 г. А това ще стане със заложено увеличение до 6% от брутния вътрешен продукт за системата на образованието.
Бе коментирана и конфигурацията на основните политически партии в областта. „Вчерашни съуправляващи сега са опоненти, за да управляват отново заедно“, каза Стоян Мирчев. Той акцентира върху факта, че бивши членове на ГЕРБ и РБ вече са начело в други партии. Според него това било повторение на случващото се в национален мащаб, визирайки политическите трансформации на знакови личности, познати от публичното пространство. „А в същото време четиримата досегашни народни представители от 20-и МИР Силистра не са поставили нито един проблем, характерен за областта, за да ангажират вниманието на управляващите и да постигнат промяна”, коментира той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар