сряда, 22 март 2017 г.

Ивайло Калфин в Силистра: Народът ще накаже тези, които ще отидат отново на избори

Дългогодишният евродепутат и вицепремиер в предишното българско правителство Ивайло Калфин гостува в Силистра и участва в предизборна среща без да е кандидат за народен представител в нито един избирателен район. От микрофона в залата на община Силистра той прогнозира, че народът ще накаже (б.а.-вероятно има предвид с отрицателен вот) тези партии, които ще поискат нови избори след парламентарните на 26 март.

Според него в народното събрание на България е необходимо „разумно мнозинство“ (без кресльовци и мълчаливци), което да приема изпълними закони, позволяващи постепенно, а не рязко повишение на жизнения стандарт на българите . В момента жените у нас имали с 14% по-ниски заплати и с 40% по-ниски пенсии. А за реални стъпки трябвало да има и пари, и промени.

Той говори и относно необходимостта да бъде сменена социалната система, тъй като проблемът е отговорен и става дума за реализиране на политики. Посочи също, че са разкрити няколко пъти повече социални трапезарии. Имало 500 млн. лева за безплатни детски градини, което е инвестиция в образованието , защото има смисъл и резултат (в момента всеки пети в България не завършва средно образование), но досегашното мнозинство в парламента не одобрило разпределението. 

„Не е важно да разсърдиш някого, а важно е държавата да върви напред, още повече, че България е разположена в регион, където става по-сложно. В управлението има нужда от квалифицирани експерти.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар