четвъртък, 9 март 2017 г.

Силистренските ротарианци връчиха поредно дарение преди пролетния си бал



Неонаталогичното отделение на АГО в МБАЛ Силистра АД е поредният адресат за дарение от страна на Ротари клуб Силистра, осъществено официално като резултата от събрани средства по време на Коледен бал 2016, проведен в края на миналата година. Дарението бе връчено на ръководителя на отделението д-р Румяна Манева в присъствието на инж. Коева като представител на ръководството на болницата.

В акта на предаването му участваха настоящият президент на клуба Николай Костов, както и негови колеги – някои от които дългогодишни ротарианци, а други – предишни президенти в 15-годишната история на първия по рода си клуб в Крайдунавска Добруджа (другият клуб с ротарианци е в град Тутракан и е също известен дарител, включително и на тамошната болница).

Дарението е на стойност 3 000 лева и представлява две т.нар. инфузионни помпи, каквито има в други отделения на болницата в Силистра, но досега с подобни АГО не е разполагало, макар да става дума за съвременна апаратура, от каквато има нужда. Част от дарението е и специален медицински шкаф, какъвто лекарите в отделението отдавна са имали желание на притежават, за да използват в напрегнатата си всекидневна работа.

Домакините в отделението и техните гости беседваха по въпроси, актуални за неонатологичното отделение в контекста за грижата за над 500 новородени всяка година в най-големия град на областта, които са половината от всички новородени в седемте общини.

Дарението за това отделение не е първо по рода си, защото още в зората на създаването си през 2002 г. Ротари клуб Силистра направи един от първите си благотворителни актове точно в полза на акушер-гинеколозите, подарявайки им специален „писец“, необходим з работа с новородените. В Своите първи 15 г. клубът е дарил на над 20 адресата (най-често в образователната и в социалната сфери) материални ценности за над 70 хил. лева.
Контакти: Николай Костов - президент на РК Силистра 2016-2017 г.
Тел. 0889749565

На 17 март в навечерието на Великден и Първа пролет е поредният бал на Ротари клуб Силистра (19 ч. в р-т „Дръстър“). Каузата и този път е интересна и полезна: благоустройство на зелена площ с цел превръщането й в мини парк с игрище за деца, пейки и беседки за отдих, както и озеленяване в район (Ж.К. „Дунав“ между блокове по ул. „Ген. Колев“ и „Сан Стефано“), населен с хора от различни възрасти. За него има проект за около 5 000 лева, с който община Силистра е кандидатствала в ПУДООС в екоминистерството, но до този момент той не е бил одобрен.




Няма коментари:

Публикуване на коментар