понеделник, 27 март 2017 г.

Млада пианистка от Силистра в концерт в Карнеги хол в Ню Йорк


Наскоро младата силистренска пианистка Мила Николова участва в концерт в световно известния „Карнеги хол“ в Ню Йорк, САЩ, представяйки представи прелюд за пиано от Клод Дебюси. Тя бе единствената българка, поканена, за да покаже майсторството си при пресъздаване на световна класика чрез черно-белите клавиши на един от най-трудните музикални инструменти.

До „града на ябълката“ ученичката от Езикова гимназия „Пейо Яворов“ (профил „немски и френски езици“, но владее е и английски език) стигна, благодарение на три награди от международен конкурс за инструменталисти Golden Classical Music Awards, провеждан в няколко степени в различни европейски градове (Виена, Лондон, Залцбург, Букурещ). Силистренката има над 30 награди от национални и международни конкурси по пиано. Възпитаник е на Грета Дачева от Клуб Амадеус“, за която също е пратен знак за уважение.

Мила участва в различни музикални прояви както самостоятелно, така и чрез клуба, в който свири. Работи и в група „Нютон“ към ЦМИ „Мегатон“ под ръководството на Илия Илиев, и само преди няколко дни навръх Благовещение в Кафе клуб „Роял“ бе техният пореден забележителен концерт с нова програма.

Директорът на ЦМИ Миглена Илиева: „Проектът стартира преди две години, като в него вземат участие най-изявените на съответните музикални инструменти наши възпитаници, общо  12 участници в състава, повечето от които вече са  студенти. Музикантите да работят в стилове като прогресив рок, фънк, латин джаз, рап, готик метъл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар