понеделник, 6 март 2017 г.

Преференция определя депутата от ГЕРБ в област Силистра, Горанов влиза в НС от 24-и МИР София

В салона на община Силистра първата си публична предизборна среща проведе щабът на ПП ГЕРБ в 20-и МИР Силистра. На нея областният координатор Тодор Тодоров представи кандидатите за народни представители, сред които доскорошният министър Владислав Горанов, двамата действащи председатели на общински съвети - Мария Стойчева - по професия зъболекар (Силистра) и Станчо Арсов - дългогодишен ревизор (Ситово), както и колегата им общински съветник в Кайнарджа Йордан Йорданов. Сред гостите на трибуната бе кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, завърнал се от Белград, където участва в международна конференция.

Листата завършва с юриста Алтимир Адамов - изпълнявал длъжността на областен управител през 2013 г. и депутат в предишния парламент. И още в листата: действащият главен секретар на Областна администрация и бивш шеф на ОДМВР Ивелин Статев, доскорошният зам. областен управител и екс зам. кмет на Главиница Елена Томова (педагог), Ивелин Русев от Тутракан (директор на Общинска служба по земеделие) и др. 

Всеки от кандидатите определи приоритетите си, около които са и обещанията на доскоро управлявалата партия. В изказването на Горанов направи впечатление изявлението му, че ще бъде депутат от 24-и МИР София, на чиято листа също е водач, поради което в Крайдунавска Добруджа представителят на ГЕРБ в 44-ото НС ще бъде определен с преференция от избирателите

Като бивш министър на финансите той припомни, че близо 20 млн. лева са пратени в Силистра и областта извън предварителните бюджетни разчети. Два милиона лева има в сметката на община Силистра, предвидени за предстоящо асфалтиране на улици. Той изказа мнение също, че не приема разделението на страната по оста Северна - Южна България, т.е. нещо като 1885 г., докогато сме били две държави - Княжество България и Източна Румелия, и, че винаги е бил на страната на северните райони в обсъжданията на членовете на Министерски съвет на Република България.

В своето послание към участващите в срещата д-р Мария Стойчева, вкл. и като местен политически лидер, отправи апел за помощ към държавната власт относно реновиране на спортна зала  Дръстър“ („Манежа“), доизграждане на канализационната мрежа в град Силистра, там където в момента тя отсъства, и построяване на православен храм в село Ветрен“, научаваме от прес съобщението на ПП ГЕРБ. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар