сряда, 29 март 2017 г.

Признание за силистренската организация на Общобългарския комитет „Васил Левски“

Наскоро в Централния военен клуб в София бе редовното отчетно-изборно събрание на Общобългарския комитет „Васил Левски“, на което бе избрано ръководство на организацията и бе чествана 25-ата година от нейното основаване през 1992 г. За председател единодушно бе преизбран Васил Василев, като негов заместник стана доцент Георги Вълчев, който е заместник-ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Избран бе и състав на Управителен съвет от близо 30 души, сред които е и Цветана Цанова от Силистра, председател на Общински комитет „Васил Левски“, редом до имена като Боян Ботйов, проф. Пламен Митев, д-р Емил Кабаиванов, доц. Кирчо Атанасов, доц. Тодор Чобанов, д-р Галина Цветкова, доц. Огняна Маждракова и др. радетели на българщината.
В словото си за четвъртвековния юбилей на Комитета председателят му Васил Василев почете приноса на  основателите и направи обзор на дейността през последните години. Най-дългогодишните и заслужили дейци бяха удостоени с най-високото отличие на Комитета, а всички, проявили особена инициативност, ентусиазъм и последователност в работата си в общинските комитети „Васил Левски“, сред които и г-жа Цанова от Силистра, получиха грамоти и екземпляр на „Време разделно“ с личен автограф на неговия автор акад. Антон Дончев.
Навръх Гергьовден т.г. предстои третата среща на може би най-голямата гордост на Комитета – мрежата от над 200 клубове „Млади възрожденци“, в които членуват над 3 000 млади патриоти. Участниците в срещата, сред които и 10 членове от петте клуба в Крайдунавска Добруджа (4 в Силистра и 1 в Тутракан), заедно със своите председатели (учители), ще бъдат гости на военния парад в София.
Предстои Клубът при СУ „Н. Й. Вапцаров“ с председател Лиляна Николова да участва в най-новата инициатива – почетен караул на паметника на Васил Левски в столицата по повод 180-ата година от рождението на Апостола на Свободата. През лятото или в ранната есен ще бъдат юбилейните прояви в Силистра, а през годината е възможно знакови представители на Общобългарския комитет да бъдат гости на крайдунавския град, тъй като тукашната общинска структура е сред най-активните в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар