четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Честит рожден ден, "Мелодия!" FM

               Рожденият ден на всеки човек или институция е празник не само личен, но и общочовешки. Една причина, поради която към него обикновено стават съпричастни най-близките, а понякога и зависимите от обекта на поздравленията. 
      Особено когато иде реч за една малка, спретната и обичана медия като радио „Мелодия“ – Силистра. При това – внимание – зодия „Скорпион“. Ха сега, де! Излезеш ли й насреща – знаеш какво те очаква – страстна целувка или здрава защипка едновременно с 8 крака. А, казват, съзвездието, под чийто знак е родено силистренското радио, е изпълнено със страст, сила и чувственост.
               За разлика от други радиа в сложните времена на 90-те години, „Мелодия“ тръгва направо от ефира, за да се намести и в кабелната система, доколкото и  днес я има. Защото, нали знаете, друго е да проговори някой там горе на кьошка почти веднага след залеза на зората. И да ти каже „Лека нощ!“ по някое време, когато денят отдавна е завил страхотно в нощта.
               Макар в днешно време и мобилният ти апарат може да ти жужи нежно и мелодийно. И новини ще ти изреди. Пък и в някоя реклама бива да се заслуша човек – понякога в обявите има приятни изненади. А случи ли се да попаднеш и на някое публицистично предаване – слушай и запомняй хора, гласове, тиради и пожелания. Може и да потрябват някой ден като скъп спомен от чудни времена.
               Епоха на интернет и социални мрежи сме. Достатъчно условие едно провинциално радио да бъде чувано по целия свят, за да го има и във виртуалната карта на медиите по земното кълбо.
20 години не стигат, „Мелодия“, който и да те притежава в момента, защото винаги се сещаме и за предшествениците – собственици и труженици. Някои понастоящем имат своята изява я в Пловдив, ту в София, та даже и в Америка. Има и такива, които вече не са между нас по строгите житейски причини, но са оставили следа, по която другите вървят. В тяхна чест си струва да бъдат споменавани в навечерието на всеки празник.

Честито, „Мелодия“! И на 14 ноември - "Наздраве!" в името на бъдещето!

Няма коментари:

Публикуване на коментар