понеделник, 17 ноември 2014 г.

Два медала за филателисти от Силистра от международна изложба в Пловдив





Силистренците Румяна Петрова и Георги Мезев от Филателно дружество „Димитър Дончев“ – Силистра са носители на медали от Международната изложба „България – Португалия“, проведена в една от палатите на Международния панаир в Пловдив, съобщи секретарят на дружеството Христо Христов. Двамата филателисти са представили колекциите си, съответно  „Националните ценности на България“ и „Български църкви и манастири – максифилия“.
Журито на изложбата, организирана от Съюза на българските филателисти под патронажа на външно министерство на България и на посланика на Португалия, е било председателствано от Иван Костов. След Балканската филателна изложба във Видин, проведена през м. април тази година тази е другата голяма проява на българските филателисти.
Изложбата е била част от Международния панаир на колекционерите БУЛКОЕКТО 2014 в съчетание с националния конкурс за филателни експонати „Едно табло“, в който раздел е участието на Петрова и Мезев.
В рамките на форумите е чествана и 25-ата година на Европейската филателна федерация. Валидирани са пощенска карта и блок лист по повод двете събития.

Няма коментари:

Публикуване на коментар