сряда, 19 ноември 2014 г.

В Областна администрация заседава Инициативният комитет за изграждане на мемориална стена на славата в Силистра
19/11/2014

               С участието на заместник областния управител на област Силистра г-н Венцислав Маринов в заседателната зала на Областна администрация се проведе поредното работно съвещание на Инициативния комитет за изграждане на мемориална стена на славата в района на паметника „31 силистренски пехотен полк (Железен)“ в крайдунавския град.
               То бе свикано от председателя му юриста Николай Димов, областен управител в периода 2011-2013 г. В работата на заседанието участваха повечето от 22-ата членове на комитета. С едноминутно мълчание по почетена паметта на почетния му председател д-р Тодор Дюлгеров. Ръководителят на областния военен отдел полк. Ивайло Александров и председателят на Клуб „Традиция“ Йордан Димитров бяха приети за членове на ИК.
                Николай Димов докладва пред участващите представители на Комитета, вкл. от общините Тутракан, Дулово, Главиница, Алфатар и др., че след двегодишна работа с институциите, сред които Министерство на отбраната и Министерство на културата,  вече разполагаме със съгласувани на национално ниво виза и проект, както и със строително разрешение на експертния съвет при община Силистра
            С автора на проекта – екип с ръководител арх. Мария Друмева, е сключен договор. Предстоят действия за набиране на предложения за изпълнител на проекта, който да бъде предложен на инвеститора – община Силистра. Ръководството на Инициативния комитет е упълномощено да продължи процеса по събиране на средства за неговата реализация.
                В предварителен план се смята за добре през пролетта на 2015 г. да започне изграждането на мемориала, за да бъде евентуално готов в навечерието на 70-ата година от края на Втората световна война.

Няма коментари:

Публикуване на коментар