събота, 29 ноември 2014 г.

Втора самостоятелна изложба за духа на Индонезия "В царството на добротата и красотата“ на фотографа от Силистра Николай Неков


          На 20 ноември 2014 г. в сградата на финансова група "Карол" в София се състоя официалното откриване на втората самостоятелна изложба „В царството на добротата и красотата“ на Николай Неков, родом от Силистра. Тя е посветена не само на невероятните пейзажи, атмосфера и природа на Индонезия, но и на добротата и характера на местното население.
        Събитието бе уважено от множество гости, сред които Негово Превъзходителство Бунян Саптомо, посланик на Индонезия в България. Той изрази благодарността си към автора и радостта си от инициативата му да покаже на българите духа на Индонезия.
      Своята подкрепа показа и Милена Петкова – мениджър "Знание" в "Карол", ръководител на проекта „Корпоративен университет“. Сред гостите беше Евгения Химирски – координатор на Сдружение "Приятели на Индонезия - Нусантара". Тя сподели, че фотосите на Николай Неков ще станат част от съвместен проект на посолството на Индонезия и на Сдружението - поредица от изложби в страната и чужбина. Сред чуждите страни ще са Русия, Монголия, Азербайджан и др.
          Николай Неков разказа какво го е вдъхновило и колко важна е за него тази изложба. „Исках да покажа, че Индонезия е не само с уникална природа, но и че хората там са специални, изключително добри и гостоприемни“. Той сподели за двумесечния си престой там, за работата си по социален проект и за предизвикателството да не снима, когато всичко около него го подтиквало да го прави. „Понякога е просто хубаво да се наслаждаваш и да изживееш момента, без да снимаш“, каза развълнувано пред аудиторията Николай.
        За прекрасната атмосфера и пренасянето в екзотиката на Индонезия допринесоха и републиканските шампиони по спортни танци Милкана и Любомир Ангелови. Те изпълниха традиционните индонезийски танци паюнг и джаранана. След официалната част гостите пристъпиха и към разговори с автора, за да разберат повече за отделните снимки и историите, които се крият зад тях.
       „В царството на добротата и красотата“ е продължение на първата изложба на Николай Неков „Индонезия – букет от пъстрота“, която бе открита на 1 април 2014г. Всички любители на пътуванията, приключенския дух и красивите пейзажи ще могат да се насладят на „царството на добротата и красотата“ до 15 декември.
        Изложбата е отворена за посещения всеки делничен ден от 9 до 18 часа в сградата на Карол на ул. „Златовръх“ 1 (до Семинарията). Съвсем скоро освен в "Карол", фотосите ще могат да бъдат разгледани и на обновения сайт на Николай Неков. А дотогава всички могат да следят Фейсбук страницата фотографа: https://www.facebook.com/NekovPhotography1
          Николай Неков е фотограф по сърце. Той преживява снимките си и запечатва не просто момент или място, а емоция. Определя себе си като ентусиаст – обича да пътува, част е от екипа на "Academy" и е президент на "Бизнес клуб" УНСС. Работи в сайт за лайфстайл новини, но душата му е във фотографията, затова я влага във всяко едно от изброените неща, като заснема важни и мили моменти.
    Най-много се гордее със снимките си от Индонезия, заради приключенията, през които преминава, за да ги направи, и защото пътуването и преживяванията му там са променили живота му, помагайки му да открие нови неща за себе си.
        Вдъхновен от хората и красотата на тази необятна страна, той прави две самостоятелни изложби с много труд, време и упоритост. Занимава се професионално с портретна фотография и със снимане на събития. Повече за него може да откриете на страницата му във Фейсбук: (https://www.facebook.com/NekovPhotography1) и на сайта му (www.nekov.com). 
"Подготвям изложбата за представяне и в нашия град, и ако успея да намеря подходящо място, тя ще бъде по Коледа в Силистра", заяви за Версинаж Николай Неков.


Няма коментари:

Публикуване на коментар