вторник, 25 ноември 2014 г.

На форум в Русе разглеждат развитието и предизвикателствата на дунавската култура и бизнес

25/11/2014

 
      Представители на Областна администрация Силистра начело със заместник областния управител Младен Минчев ще участват във форума „Дунавската култура и дунавският бизнес – развитие и предизвикателства“, организиран от СНЦ „Българска дунавска камара“ и от Русенски университет „Ангел Кънчев“, който е на 26 ноември в една от семинарните зали на „Канев център“ в Русе.
     В него са предвидени няколко лекции и презентации. Секретарят на камарата Александър Маринков ще докладва по темата „Българското речно корабоплаване – развитие и предизвикателства“. Както е известно пристанището в Силистра е на подчинение на структурата в Русе. Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ – Русе, която има свои представители и в Силистра, ще говори за комплексното използване на естествения потенциал на река Дунав.
       Някогашният главен директор на „Параходство БРП“ АД-Русе Любен Ботев ще представи разработката „Подобряване на системите за навигация и топохидрографни измервания по река Дунав“. Председателят на СНЦ „Ретро арт“-Русе Румен Кузов е предвидил да запознае аудиторията с темата „Река Дунав на старите пощенски картички“. Директорът на дирекция „Морска администрация-Русе“ Иван Жеков ще представи проекта „Хармонизиране на навигацията във вътрешния воден транспорт чрез образование и информационни технологии”.
http://silistra.government.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар