четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Силистренските интерактори със сертификат от световния лидер на Ротари интернешинъл

       Между 3 и 9 ноември се проведе Световната седмица на Интеракт – събитие, което отбелязва годишнината от чартирането на първия подобен младежки клуб в света през 1962 г. към най-голямата хуманитарна организация "Ротари Интернешинъл". От няколко години в Силистра има клуб със същото предназначение, чийто спонсор е Ротари клуб - Силистра. Негов пръв президент бе Иван Куцаров, сега студент в София. След него се запомниха годините, когато начело бяха Росен Ангелов и Данишела Костова, в момента студенти сътоветно в Германия и в Русия. Дългогодишен секретар бе Вяра Добрева, която учи също в Германия.
    По време на тази седмица Ротари Интернешънъл насърчава всички интерактори да информират обществото за хуманитарната си дейност, с която те подпомагат своите общности толкова активно, да популяризират Интеракт в местните медии, както и да работят по-близо със спонсориращите Ротари клубове. 
      Всички Интеракт клубове в страната организираха кампании, за да отбележат 52-годишнината на младежката програма. Независимо от това дали изпратиха 52 летящи фенера да се реят из небето или организираха информационна кампания във всички местни училища, или скрепиха връзките в собствения си клуб чрез опознавателни, неформални сбирки, всеки един клуб положи усилие да отбележи своеобразния празник по подобаващ начин. И всеки клуб заслужава да бъде награден за този труд. 
     Ротари Интернешънъл e подготвил специален сертификат, с който Ротари клубовете да отличат своите Интеракт клубове за великолепната дейност по време на Световната седмица на Интеракт.
     Няколко инициативи осъществиха напоследък силистренските интерактори, вкл. гостуваха за пръв, но не и за последен път, в Центъра за деца и младежи с увреждания, както и проведоха кампания в полза на борбата срещу полиомиелита по повод 24 октомври, един ден, посветен на тази болест.

Няма коментари:

Публикуване на коментар