вторник, 11 ноември 2014 г.

В Силистра столетничка почерпи с баница и ракия

11/11/2014

            



           Столетният юбилей на силистренката Стоянка Чолакова бе отбелязан с участието на представители на властта от Областна администрация Силистра и от община Силистра в присъствието на местни и централни медии. Специален поздравителен адрес изпрати областният управител Стоян Бонев. Едва двама са столетниците в момента в община Силистра, съобщиха от общинска администрация.
         Столетницата живее сама и в обкръжението на свои племенници. Нейни роднини дойдоха от цялата страна, за да я поздравят с празника. „В рода има и други дълголетници, сестра й Стефка почина скоро на 96 години в Румъния“, обясни Слави Белчев, който също е племенник и се грижи за юбилярката.
           Някога портретът на г-жа Чолакова е бил сред личните в „Алеята на славата“ в Дунавския парк от времето, когато е била уважавана готвачка в различни заведения в града. Награждавана е с ордени и значки за постигнати резултати в труда в тогавашните съревнования. За тях е свидетелство голям портрет в рамка, окачен на стената в хола на рожденичката. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар