понеделник, 3 ноември 2014 г.

Нови две книги представя пред читателската аудитория Дими Борисова от Силистра


Едно представяне на две книги
          Силистренката Дими Борисова (Димитричка Георгиева) за втори път през последните няколко месеца изненадва читателската аудитория, предлагайки й нови две свои книги, с които „затваря“ поетичната си триада, посветена на вечното чувство, известно като любов, подвластно на всички възрасти и на всяко живо същество.
          В началото бе…„Божествен дар“, с който Борисова се яви пред съда на почитателя на поезията, поемайки риска да чуе различни мнения както на професионалните творци, така и на непредубедената публика. Представянето на книгата в Градската художествена галерия в крайдунавския град през м. юни т.г. се превърна в събитие, посветено на най-истинските чувства, изпитвани между хората. 
"Мисия - жена"
       На 5 ноември от 17,30 ч. зала 13 на обителта на изобразителното изкуство, настанена в емблематичния архитектурен символ на Крайдунавска Добруджа, ще посрещне отново гостите на авторката, продължила творческите си търсения в книгите „Нека ти бъда вселена“ и „Мисия – жена“.
          За своята поетична мисия тя сподели първо пред медиите в Силистра в малко тържество, завършило с раздаване на автографи. „Надявам се с тези книги хората да намерят себе си чрез моите размишления, да познаят любовта в различните й измерения, защото за мен поезията е музика на душата“, обяви Дими Борисова в посланието си към представителите на местни и национални вестници и сайтове.
          Авторката на вече три книги в рамките на по-малко от година не скри от своите събеседници, че първият й литературен опит, видял свят, при това в достойно по вид и съдържание библиографско издание, е бил посрещнат нееднозначно от хората, до които е стигнало. 
          Някои са изразили възхищение от енергията, която са почерпили от думите. Други са изказали недоверие в изразеното поетично чувство. Намерили са се обаче хора дори от чужбина, които са пратили хабер, че са открили любовта в писаното слово и са повярвали в него.
          „Искам хората да станат по-добри и вярвам, че това е възможно да стане, защото жените и мъжете се промениха: дамите станаха много еманципирани, а мъжете се свряха в ъгъла без самочувствие. А трябва баланс…Аз имам самочувствие, но притежавам и броня; кланям се на моя си Бог, а не на чужди богове“, разви пред журналистическата аудитория своето верую Дими Борисова.
В проведения диалог стана ясно, че в момента светът е в „небесна война“, защото не учим уроците, които животът ни поднася, в резултат на което пред нацията ни няма път, липсва и водач, който да ни поведе към по-добри дни. Ето защо ни трябва любовта, тъй като без нея човекът се чувства обрулен, вместо да е „умерено спокоен“, както твърди, че се чувства авторката.
И признава, че продължава да пише – първо в ръкопис, после на компютъра, преди творбите да отидат при коректора и литературния сътрудник, за да излязат в готов за публиката вид.

Няма коментари:

Публикуване на коментар