сряда, 19 ноември 2014 г.

Екип на Областна администрация Силистра ще участва в международна конференция за туризма на Долния Дунав

19/11/2014

 
         Представители на Областна администрация Силистра начело с областния управител Стоян Бонев ще участват на 21 ноември в румънския град Калафат в международна конференция за устойчив туризъм в региона на Долен Дунав. Поканата е от съорганизатора на проявата - Фондация „Перпетуум-мобиле“, част от проекта „Трансгранично стратегическо партньорство за устойчив туризъм в Югозападния и Северозападния регион на Долен Дунав“.
        Водещ партньор е Трансгранична асоциация „Равновесие на околната среда“, а останалите участници са Румънска асоциация за електронна и софтуер индустрия – клон Олтения, Сдружение „Регионални Партньорства за Устойчиво Развитие-Видин”, Агенция за регионално развитие и Бизнес център 2000 – Монтана. Проектът се финансира по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013.    
       Основната цел на проекта е да окаже влияние върху процеса на устойчиво икономическо и социално развитие в югозападната и северозападната част на р. Дунав чрез инициативи и стратегически действия за сътрудничество между основните участници. Целта е прилагане на устойчив туризъм чрез насърчаване на активността на институциите и на населението, както и покачване на ценността на природния туристически и културно-исторически потенциал на региона.
        В рамките на форума е предвидено подписване на партньорско споразумение „Конвенция за устойчив туризъм в региона на Долен Дунав“ в името на развитието на уникалната и привлекателна дестинация за туризъм и инвестиции, носеща името „Долен Дунав", част от която е и област Силистра.
         Изключителният природен и културен потенциал на румънско-българския трансграничен регион, пресечен от река Дунав, заслужава да получи своя шанс, за реализирането на който заслуга трябва да имат двете приятелски страни, членове на Европейския съюз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар