понеделник, 3 ноември 2014 г.

119 възпитаници на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите с дипломи на "Випуск 2014"


3/11/2014
            В Силистра се проведе десетото юбилейно тържество по връчването на дипломите на абсолвентите – бакалаври и магистри, възпитаници на Учебно-научния център към Филиал Русе на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив, организирано от академичното ръководство начело с ректора проф. д-р инж. Димитър Димитров, доктор хонорис кауза. Ръководител на УНЦ-Силистра е помощник ректорът Веселин Митев.
          В церемонията по раздаването на дипломи участваха заместник областните управители Венцислав Маринов и Младен Минчев, както председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и заместник кметът Денка Михайлова.
            На 119 абсолвенти бяха раздадени дипломи, сред които на 43-ма отличници в няколко специалности: „Аграрна икономика“, „Икономика на туризма“, „Счетоводство и одит“, „Финанси и банково дело“, и др. За първи път дипломите на възпитаниците на ВУАРР-Пловдив са придружени с безплатно приложение, валидно в ЕС. Абсолвентът Йордан Йорданов прочете клетвата на участниците в церемонията, а отличничката Магдалена Генова произнесе традиционното приветствие от името на колегите си – бакалаври и магистри.
          В поздравителния адрес на областния управител Стоян Бонев се казва: „Уважаеми дипломанти, за мен е удоволствие да Ви поздравя с този важен за всеки абсолвент ден. След официалната церемония всеки от Вас ще обеднее с една мечта. Благодарение на дипломите си за висше образование ще станете по-богати с надеждите си за добра реализация.
            Назад са годините за преследване на тайните на знанието в избраната наука. Напред са само моментите, в които трябва да доказвате способностите си в името на личната полза и на обществения интерес. На добър час – на Вас и на ръководството на учебното заведение в лицето на неговия ректор проф. д-р инж. Димитър Димитров!“
            Кметът на общината поздрави дипломантите, изразявайки надежда, че повечето от тях ще останат да работят в Силистренския край и в най-големия град на Крайдунавска Добруджа, за да се превърне в населено място от европейски мащаб.
          От името на Общинския съвет д-р Димитрова заяви, че местният законодателен орган ще направи всичко възможно да съдейства за утвърждаването на учебното заведение в областта, защото всеки голям град трябва да има свое висше училище, в което да учат бъдещите поколения.
          „Аз самият съм роден край река Дунав и от първото си идване тук сърцето ми е в Силистра, откъдето започва България; тук преди повече от десет години инвестирах в звено на учeбното заведение, създаващо специалисти, от които районът има нужда“, каза в словото си ректорът проф. Димитров.
             

Няма коментари:

Публикуване на коментар