петък, 21 ноември 2014 г.

В Калипетрово в деня на християнското семейство - я, колко вкусотии


          Денят на християнското семейство в община Силистра бе отбелязан по атрактивен начин в село Калипетрово по идея на Народно читалище "Пробуда". Богата празнична трапеза от постни ястия бе подредена във фоайето на духовната обител на селото.
        Най-младите читалищни дейци, наравно със своите родители, баби и дядовци, бяха подготвили традиционни за празника ястия – тиквеник, жито, яхния със сливи, постна питка, печена тиква с орехи и др. 
http://rekits-silistra.com/
        Председателят на читалището и кметът Пеньо Пенев получиха специални поздравления от името на ръководството на Община Силистра за чудесната организация по повод светлия християнски празник. 
        Всеки можеше да опита от апетитните ястия, а за финал, кулинарите получиха награди, грамоти и поздравителни адреси за своето старание.
        В центъра на общината - в Силистра също имаше подходящи прояви: и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Силистра, както и в калипетровския му съименник се състояха беседи на теми, свързани с християнските добродетели и семейните ценности, както и презентации, подготвени от преподавателите в двете училища, казаха още от пресцентъра на общината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар