понеделник, 10 ноември 2014 г.

Баскетболистите на „Доростол“ започнаха с повече победи турнирите между регионите


          В ход са серията от турнири по баскетбол между отборите от различните региони в Североизточна България от Русе до Варна с участието на Силистра. По традиция всеки тим от 12-годишните до най-големите (юноши, девойки) ще играе по 8 мача, преди да се стигне до определяне на победителя. Всеки от отборите, станали №1, получава правото да бъде домакин на зонален турнир, определящ участниците на финалите на първенствата от държавния календар.
          Най-много мачове – 4, до този момент са изиграли юношите на Светлана Тодорова, като досега са спечелили всичките до един. Включително и в двата си двубоя в турнира, проведен в Силистра на 8 ноември: срещу Шумен със 73:40 и срещу основния си съперник „Черно море“ – Варна със 77:57. В предишния турнир нашият отбор е победил и в двата си мача, изиграни на турнира в черноморската ни столица. С по една победа и загуба са други два отбора на г-жа Тодорова: при 12-годишните и при 16-годишните момчета – и в двата случая отново на турнири във Варна.
          Девойките, водени от Росица Атанасова, също имат вече играни мачове на турнир в Русе, където имат загуба срещу домакините и победа срещу друг участник в групата. 14-годишните момичета, също нейни възпитанички, са с две победи на турнир във Варна.

          До края на м. ноември в зала „Дръстър“ ще има други два турнира: на 15 ноември от 9 ч. започват мачовете както при 14-годишните момичета, така и при връстниците им от същата група – ще бъдат изиграни общо 6 мача; на 30 ноември в Силистра е турнирът за девойките и 12-годишните момчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар